3.4.2024. 9:31
1
Dvojica srpskih planinara poginula na području Triglava
FOTO: unsplash
Slovenačka policija saopćila je da je na području planine Triglav na Julijskim Alpima pronašla tijela dvojice muškaraca koji su državljani Srbije.

Njihova tijela pronađena su u utorak tokom sistematskog pregleda terena policijskim helikopterima, prenosi STA.

Agencija navodi da je riječ o 33-godišnjem i 42-godišnjem muškarcu koji su u subotu ujutru krenuli na planinarenje, međutim nakon što su došli do visine od oko 1.600 metara, pali su i od zadobijenih teških povreda umrli na licu mjesta.

Iz policije su naveli da nastavljaju istragu.

Prema pisanju slovenačkog Dela, u akciji spašavanja je učestvovala i Gorska služba spašavanja Slovenije.

Potraga za dvojicom planinara počela je u subotu, međutim dosta vremena je bilo potrebno jer su ekipe morale da pretražuju veliko područje, pošto nisu znale kuda su se planinari uputili, navodi list.

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.