25.7.2023. 11:18
0
Poruka jednog Dalmatinca: Na Jadranu nova Jugoslavija. Tirali ste Srbe i Bosance, a sad van oni spašavaju sezonu
Poznati bh. glumac Jasmin Geljo je prenio tekst jednog Dalmatinca, koji je objavljen na Facvebooku, a koji na ilustrativan način objašnjava trenutni manajk radnika u ugostiteljstvu na jadranskoj obali. U tekstu se na jedan šaljiv način, na primjeru svakodnevnice, zapravo govori o svom besmislu nacionalizma.

- Neki Dalmatinac piše ovo na Facebooku:

NA JADRANU NOVA JUGOSLAVIJA

Na našen lipon Jadranu fali radnika u ugostiteljstvu. Hrvati radije rade za Njemce i Irce, nego kući. Hrvatski "negostitelji" koji su od rata varali hrvatske radnike, ne plaćajući im doprinose, plaćajući im crkavice od plaća, a nerijetko ih i zakidali za plaću, izgubili su povjerenje hrvatskih radnika. Oni će radije otić i na Falklandske otoke nego trpit teror kockastih glava u svojoj državi.

Slušali smo očajne apele iz ministarstva turizma, iz udruženja ugostitelja da nedostaje radnika za ovu sezonu. I tko je spasio turističku sezonu u Hrvatskoj? Kuhari iz Srbije, konobari iz Bosne, sobarice iz Banja Luke, recepcionerka iz Pirota. I eto ga, nakon 32 godine od raspada Jugoslavije na Jadranu je opet Jugoslavija. Čuje se bre, bolan, "srči pesak", "j....i ga", u kafićima, restoranima, pizzerijama na Jadranu.

Kažen ja danas jednom poznaniku, velikom rvatu iz Hercegovine: "32 godine tirate Srbe odavde, a sada pun ih je Jadran." Tirali ste i jadne Bosance odavde, tili napravit katoličku dzamahiriju." I ko je vama rvatima spasija turističku sezonu? Srbi i Bosanci. Vi ih potirate, a sad vas oni spašavaju da imate od čega podilit penzije i napravit proračun.. Pa ko vas Hrvate može podnit u Evropi? Samo jugoslavenski narodi i niko više." On me gleda i šuti. Vidin da bi me najrađe ugriza, jer istina boli.

Kažen mu: i sad kad u turističkoj sezoni Srbin Manojlo skoči na Hrvaticu Božicu i napravi Zorana, šta je Zoran? Gospe ti, Jugoslaven. Kad Bosanac Čazim zaskoči sazad Srpkinju Paraskevu u sezoni i naprave Damira, te ostanu živit u Hrvatskoj, šta je Damir? Gospe ti, Jugoslaven.

Vas velike rvatine tribali bi posluživat ovi iz afganistanske alkaide zbog vaše ksenofobije i homofobije.

Kaže Hercegovac:" zaboljela me glava od tebe." Od sad bježim kad te ugledam." Kažen mu: "neću više govorit, samo da te pitan, znaš li koji će bit najveći muzički hit 2030 na hrvatskom Jadranu? Zapivan:" igra rockn roll cela Jugoslavija, sve se oko tebe ispravlja i savija." Ili možda: drugarice, posadimo cveće, kuda vojska druga Tita kreće...

"Razjebali ste jugu, ali Jugoslaveni se opet rađaju." On se prekrsti i ode, stoji u ovom zanimljivom tekstu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.