1.8.2023. 14:40
0
Skupo će vas koštati osvježenje na Jadranu: Evo koliko ćete platiti kilogram lubenice i breskvi
Cijene sezonskog voća i povrća u julu su nešto pale u odnosu na juni, mahune, primjerice, s 8 na 5 ili 6 eura, breskve i nektarine s 5 ili 6 eura i na "akcijska" 2 eura. No, pitaju li se potrošači, bez obzira na inflaciju, suše, poplave i ostale vremenske nepogode koje su smanjile prinose diljem Evrope te dodatno utjecale na posljedičnu hrvatsku ovisnost o uvozu, cijene su i dalje u najmanju ruku "bezobrazne", poglavito u priobalju, prenosi Večernji hr.

Sedmični  monitoring cijena TISUP-a (Tržišno-informacijskog centra Ministarstva poljoprivrede) u 11 hrvatskih gradova pokazuje kako kilogram bresaka ili marelica, primjerice, na zagrebačkim tržnicama trenutačno košta najviše 4 eura, a u Rovinju 8, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine na objema tržnicama poskupljenje za oko 10 nekadašnjih kuna po kilogramu. Kilogram lubenice u Zagrebu trenutačno na tržnicama košta oko 1,50 eura (11,30 kn), lani je stajao 6-7 kuna, dok je u Rovinju s lanjskog prosjeka od 13 kuna cijena skočila na 2 eura (15,06 kn).

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.