6.8.2023. 22:41
1
Hrvati negoduju zbog zabrane rada nedjeljom: Danas ne radimo jer nam je Vlada hrpa majmuna...
Usred turističke sezone, ove nedjelje u Hrvatskoj ne smiju raditi prodavnice. Naime, izmjenama i dopunama Zakona o trgovini od 1. jula, trgovci su na raspolaganje dobili 16 sedmica tokom kojih mogu raditi. Međutim, za blagdane i državne praznike taj kompromis ne vrijedi.

Nasmijao ljude na Facebooku

Natpis na vratima jedne prodavnice u Splitu nasmijao je korisnike Facebooka, ali i prolaznike. Vlasnici su se potrudili objasniti kupcima zašto oni i većina ostalih trgovina u Hrvatskoj danas ne rade, a kao razlog su naveli vladu, koju su opisali kao "hrpu majmuna koji sve moraju pretvoriti u haos i džunglu".

- U skladu s ovom odlukom i u čast naše Vlade, mi ćemo danas biti na plaži i jesti banane poput majmuna. (U slučaju kiše, pit ćemo kod kuće ili u nekom baru. U svakom slučaju, ponašat ćemo se poput majmuna), poručili su u natpisu.

Zabranili im rad

Dodali su da njima posao ovisi o turizmu i naglasili da je "idiotski zabraniti im raditi u ovom dijelu godine".

- Ali hej, dobrodošli u Hrvatsku, zaključili su, prenosi Index.hr.

Inače, velika gužva stvorila se u Vukovarskoj ulici u blizini trgovačkog centra Mall od Split, koji jedini danas radi. Naime, kiša i vremenske neprilike utiču na saobraćaj u gradu podno Marjana, a uz to je kolapsu doprinijela vladina odluka o zabrani.


(Admir O.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.