27.8.2023. 13:46
0
Mjesto ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" bit će pretvoreno u memorijalni centar
Prostor u kome je 13-godišnji K.K. ubio devetoro učenika i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu bit će pretvoren u memorijalni centar, poput spomenika đacima u Kragujevcu, a 3. maj će u srpskim školama biti obilježavan kao Dan sjećanja i tuge, izjavila je ministar prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović.

- O tome kako će se tačno obilježavati, tek ćemo razgovarati, ali svakako ćemo se toga dana svi zajedno sjetiti velike tragedije i nevinih žrtava. Vidite i tu simboliku brojeva, 3. 5. i 5/3, što je i spomenik streljanim đacima u Kragujevcu - rekla je Dejanović za "Kurir".

Ona je dodala da je sugestija učenicima, nastavnicima i roditeljima da osnovni cilj školske 2023/24. godine bude razvoj pravih ljudskih vrijednosti kod učenika, unapređenje međusobnih komunikacija uz poštovanje, saradnju i solidarnost sa uvažavanjem različitosti.

Dejanović je istaknula da je konkretna sugestija nastavnicima da prva školska sedmica bude usmjerena na tematske aktivnosti, a druga da bez ocjenjivanja nastavnici steknu uvid u obrazovna postignuća učenika iz ranijih razreda.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.