30.8.2023. 20:09
0
Kum Zdravka Mamića i Zagrepčanka iz moćne zlatarske porodice pokreću veliki projekt: Evo o čemu je riječ
Zagrebačka kompanija "Izoxeco" ovih dana traži dozvolu za izgradnju otvorenog skladišta za građevinski kamen na zemljištu od gotovo 45. hiljada kvadratnih metara, smještenog sjeverno od Benkovca, uz državnu cestu koja taj grad povezuje s Obrovcem.

Budući da je riječ o području nadaleko poznatom po višestoljetnom korištenju kvalitetnog kamena, malo koga je začudio postupak koji je u toku pred benkovačkom ispostavom Upravnog odjela za prostorno uređenje Zadarske županije. No, znakovito je ko stoji iza široj javnosti ne toliko poznate investitorske kompanije.

Kompanija je, naime, u suvlasništvu dvije moćne poduzetnice. Jedna je Varaždinka Monika Šincek koja je sa suprugom Josipom razvila tehnologiju koja plastiku koja se ne može reciklirati pretvara u građevinske materijale poput cestovnih bukobrana, montažnih zidova i nautičkih pontona.

Druga je znatno "jača" igračica u hrvatskom biznisu, a riječ je o Franciski Dodić, Zagrepčanki janjevačkih korijena, koja je dio moćne zlatarske porodice koja je duboko ušla i u nekretninski biznis, a najveći projekat, uz niz onih u pripremi i realizaciji, proveli su uz staru Ličku magistralu, u selu Čatrnja sjeverno od nacionalnog parka, gdje su otvorili, ne samo za taj kraj, veliki trgovački centar "Plitvice shop".

Najmoćniji član porodice je Paško Dodić, kum bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića i osoba čiji je nakit nosila Kolinda Grabar Kitarović, tadašnja predsjednica Republike, ali i kasniji donator u kampanji predsjedničkog kandidata Miroslava Škore.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.