2.11.2023. 11:22
0
Spajić: Vlada Crne Gore je u potpunosti proeuroatlanska
Crnogorski premijer Milojko Spajić kazao je u četvrtak kako je vlada te zemlje u potpunosti proeuroatlantska, a Sjedinjene Američke Države su njezin ključni partner i saveznik.

Spajić je to kazao tokom sastanka s američkom ambasadoricom u Crnoj Gori Judy Rising Reinke, koja je kazala kako očekuje da će Vlada Crne Gore brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obveza kako bi napredovala ka članstvu u Europskoj uniji (EU) i ostala jaka saveznica u NATO-u.

Kako je saopćeno iz Vlade Crne Gore, tijekom susreta bilo je također riječi o predstojećem popisu stanovništva, a crnogorski premijer je poručio da će vlada učiniti sve kako bi taj proces bio što inkluzivniji.

"Za daljnji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera", kazao je Spajić.

Vlada premijera Milojka Spajića izabrana je u utorak, a manijski ju je podržala i prosrpska desnica, čiji je čelnik četnički vojvoda Andrija Mandić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Iz američkog veleposlanstva tim povodom priopćeno je kako nova crnogorska vlada treba biti odgovorna prema vlastitim zacrtanim ciljevima ali je naglašena i zabrinutost "da bi stranke koje povijesno ne podržavaju te ciljeve mogle spriječiti napredak države".

Nova crnogorska Vlada održala je u srijedu svoju prvu sjednicu na kojoj je donijela odluku o odgađanju popisa stanovništva za 30 dana.

Zahtjev za odgađanje popisa ranije su uputili čelnici manjinskih vijeća, dok su procrnogorske stranke najavile njegov bojkot, nazvavši ga inženjeringom kojim se želi povećati broj Srba u Crnoj Gori, te su direktno optužili službeni Beograd da se uključio u tu kampanju, što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić negirao.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.