13.11.2023. 21:13
0
Bivši zadarski dogradonačelnik uhapšen, više puta nožem izbo brata
Četrdesetšestogodišnji Ivica Vlakić, bivši zadarski dogradonačelnik, uhapšen je zbog sumnje da je nožem pokušao ubiti brata.

Neslužbeno to saznaje Zadarski.hr.

Kada je Božidar Kalmeta 2013. godine izabran za gradonačelnika, Vlakić je preuzeo dužnost zamjenika. Iz Policijske uprave zadarske jutros su saopćili kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 46-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubistva u pokušaju.

Dodali su kako se sumnja da je 46-godišnjak prije dva dana u Zadru na predjelu Dikla u porodičnoj kući, nakon fizičkog sukoba nožem, povrijedio 49-godišnjeg člana porodice. Povrijeđeni 49-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Evidentirane su mu teške tjelesne povrede.

Istakli su kako je protiv osumnjičenog podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i da je sinoć predan pritvorskom nadzorniku. Zadarski piše kako je Vlakić više puta ubo brata nožem, ali srećom niti jedan od uboda nije pogodio neki od vitalnih organa.

Zadarski ističe kako je došlo do porodičnih razmirica i da se Vlakić u kuhinji zapravo pokušavao obraniti od brata. Dodaju i da je Vlakić odmah zvao komšije i sam pokušao pomoći. Pišu i da bivši dogradonačelnik živi u kući sa svojom majkom, ali da im je brat spornog dana došao u posjetu.

Ovo nije prvi put da se Vlakić našao pod kriminalističkom obradom zadarske policije. Prije tri godine je pred Općinskim sudom u Zadru protiv njega podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

U optužnici je stajalo kako je sedmog novembra 2019. godine u porodičnoj kući u Zadru, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana bez ovlaštenja nadležnog tijela, držao četiri spremnika za dugo vatreno oružje te više komada raznog streljiva vojnog porijekla.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.