10.12.2023. 20:52
0
Aleksandar Vulin priziva "Srpski svet": : "Srbija koju vodi Vučić neće priznati Kosovo, neće napustiti RS i neće uvesti sankcije Rusiji"
FOTO: Screenshot
Aleksandar Vulin koji je osnovao Pokret socijalista na predizbornom skupu svoje partije ponovo je prizivao Srpski svet. Rekao je da Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić neće priznati Kosovo, neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i neće odustati od Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori.

Vulin je kazao da je današnja Evropska unija skup teritorija, te da je Srbija država zato što je vodi slobodni lider.

Aleksandar Vulin je dodao da još traje borba sa petooktobarskim ološem koji je uništio Srbiju i pozvao svoje birače da glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne smije da stane".

"Živimo u teškim vremenima, živimo u vremenima u kojima se još borimo i otimamo da vratimo ono što je petooktobarski ološ prodao i napustio. Još se borimo sa petooktobarskim ološem da izvidamo svaku ranu koju su nanijeli srpskoj vojsci, da izvidamo svaku ranu koju su nam nanijeli uništavajući našu armiju i prodajući nam generale Hagu, još se borimo sa petooktobarskim ološem koji je naše tržište prodao i poklonio", poručio je Vulin pristalicama Pokreta socijalista.

Vulin kaže da je vrijeme da Srbi riješe svoje nacionalno pitanje i da se ono rješava formiranjem srpskog svijeta.

"I niko nikada da se potrudi da nam objasni kako je moguće da ujedinjavanje Njemačke koja je izazvala dva svjetska rata, u kojima je stradalo stotine miliona ljudi nije prijetnja svjetskom miru, ali ujedinjavanje Srba koji su pobijedili u dva svjetska rata jeste prijetnja svjetskom miru. Nikako da nam objasne kako je moguće da narod pobjednika ne smije da živi zajedno, a narod poraženih može", istakao je Aleksandar Vulin.

"Istorijska odgovornost ove generacije jeste da formira srpski svet, da ujedini Srbe u jedinstvenu državnu zajednicu. Srpski svet je konačno rešavanje nacionalnog pitanja Srba. Samo formiranjem srpskog sveta možemo da sačuvamo srpski narod. Ovo je historijski trenutak ove generacije. Svijet se mijenja nepovratno i mijenja se nabolje. Nikada više neće biti unipolarnog svijeta gdje se odlučuje iz jedne glave. Naravno da će se cilj ujedinjavanja Srba ostvariti ako Srbijom budu vladali oni koji taj cilj razumiju. Ovdje u Beogradu uvijek mora da se nalazi predsjednik svih Srba, a predsjednik svih Srba jeste Aleksandar Vučić", rekao je Vulin i nastavio:

"Vučić mora da nas okupi i ne dozvoli da se razdrobimo, da ne dozvoli da nas izdijele. Srbija koju vodi predsjednik Vučić i vlada koju podržava Pokret socijalista neće priznati Kosovo, neće napustiti Republiku Srpsku, neće prestati da brine o Srbima u Crnoj Gori i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Neuvođenje sankcija Rusiji je mjera našeg samopoštovanja. Naša politika je politika vojne neutralnosti, ali politika suprotstavljanja sili i nasilju. Ponosan sam što sam sa predsjednikom Vučićem uvijek bio na pravoj strani historije, što sam uvijek bio tu kada je teško. Ponosan sam što pripadam narodu koji nikada nije pogriješio, a ovi veliki neka uče od nas. Tamo gdje su Srbi, tamo je sloboda, pravda i istina".

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.