3.2.2024. 12:38
0
U Rovinju zaplijenjeno 10,5 kg raznovrsne droge
Rovinjski policajci zaplijenili su 10,5 kilograma raznih droga, hašiša, marihuane i kokaina, u prostoru koji je koristio 51-godišnjak iz Rovinja, izvijestila je istarska policija.

Rovinjska policija završila je u petak kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Rovinja kojeg sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javlja HINA.

Nakon prikupljenih operativnih informacija, temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su u petak u jutarnjim satima obavili pretragu doma i prostora u ulici braće Pesel u Rovinju i pronašli dvadeset PVC paketa hašiša, težine 5.547,55 grama, sedam staklenki sa marihuanom težine 4.500,7 grama te dvije staklenke i četiri PVC vrećice sa kokainom težine 523,8 grama.

U pretrazi je pronađena i veća količina novca, koji je bio spremljen zajedno sa drogom i za koji se sumnja da je stečen prodajom droga, te tri digitalne i jedna kuhinjska vaga, kao i stroj za varenje, odnosno vakumiranje.

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja u subotu ujutro priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Iz policije navode kako se radi o najvećoj zapljeni droge na području Policijske uprave istarske u tekućoj godini, a policijski službenici će nastaviti intenzivno raditi na pronalasku preprodavača droge i suzbijanju zloupotrebe droga.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.