5.2.2024. 18:59
0
Miloševićev unuk od sutra će biti jedan od šefova parlamenta Srbije
Sutra se u Skupštini Srbije održava konstituirajuća sjednica, a na dnevnom redu je kao prva tačka potvrđivanje mandata novih zastupnika. Novi saziv parlamenta bit će konstituiran potvrđivanjem najmanje dvije trećine zastupničkih mandata.

U skladu sa poslovnikom, konstituirajućom sjednicom će predsjedavati najstariji zastupnik Stojan Radenović, a njemu će u radu pomagati po jedan, najmlađi, zastupnik s četiri izborne liste koje su dobile najveći broj mandata. Među tim najmlađim zastupnicima je i Marko Milošević, unuk ratnog zločinca Slobodana Miloševića.

Miloševićev unuk je na parlamentarnim izborima zauzimao treću poziciju na izbornoj listi "Ivica Dačić - premijer Srbije". Radilo se o koaliciji Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS) i Zelenih Srbije (ZS) koja je podržala srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića.

Navedena koalicija je završila treća na izborima, osvojivši 18 mandata. Dačić je odmah u izbornoj noći rekao da nije zadovoljan rezultatom svoje stranke. Istaknuo je da bi nakon tih izbornih rezultata trebalo potražiti novog lidera SPS-a.

Dačić ga predstavio u julu prošle godine Dačić je još u julu prošle godine na svečanoj sjednici Glavnog odbora SPS-a saopćio kako će predložiti da u taj odbor bude uključen Miloševićev unuk. "Drago mi je što sam u prisutnosti dragih prijatelja, partijskih drugova", poručio je Marko Milošević tada.

"Za mene je ova ideja vječna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu, i još će postojati, tek će postojati", dodao je. Napomenuo je kako bi volio pridonijeti državi pravnim naukom jer je pravo njegova "velika ljubav".

"Ja sam također jako zainteresiran da se bavim pravom. Eto volio bih da iskoristim priliku da podijelim nešto. Pravo je moja velika ljubav, konkretno međunarodno javno pravo. Imajući to u vidu, postoje problemi s kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rješenje", istaknuo je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.