15.3.2024. 19:28
0
Plenković: Milanović nastavlja cirkus, maske su pale
Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas iznenadnu najavu učešća predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na izborima uz SDP.

Za datum parlamentarnih izbora, koje je Milanović zakazao za 17. april, Plenković je rekao da su "dan cirkusa".

- Da bi cirkuska atmosfera bila jača, dok smo se vozili prema Osijeku, čuli smo da je Milanović odlučio ići na izbore sa SDP-om.

Jeste li to vidjeli? To je taj cirkus koji se nastavlja. Mislim da je to sjajno, konačno su maske pale - rekao je Plenković na stranačkom skupu u Osijeku.

Poručio je okupljenima da su do danas imali skrivenog lidera opozicije, a da sad imaju kalkulatornog kandidata.

- Svi ćemo mu pokazati da će izgubiti i on i SDP po treći put. Postoje samo tri jasne poruke. SDP je nikad slabiji.

Druga politička poruka je DORH. Ovako paničan potez radi samo neko ko je u velikom strahu - rekao je Plenković s govornice na skupu u Osijeku.

A treća je poruka, za koju Plenković kaže kako se nada da nije i ključna - "eto baš u vremenu kad se u Rusiji održavaju izbori".

- Nije li ovo pokušaj da se Hrvatsku izvuče iz zapadne zajednice, EU i NATO-a, partnerstva s SAD-om i vrati u naručje Rusiji? Ako jeste, mi to nećemo dopustiti.

Neko ko ima takve rezultate bi se trebao sakriti - poručio je Plenković, podsjećajući na mandat SDP-ove vlade.

Dodaje i da su u mandatu njegove vlade porasle plate, penzije, dječiji doplaci i standard građana.

- To su naši rezultati, to je naša legitimacija - zaključio je Plenković.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.