17.3.2024. 18:40
0
Uhapšen maloljetnik u Crnoj Gori: Prijetio višestrukim ubistvom u školi
Crnogorska policija lišila je slobode maloljetno lice (17) iz mjesta Tuzi, koje je na adresu Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici uputilo mejl u kojem se prijeti višestrukim ubistvima, saopšteno je iz Policijske uprave Crne Gore.

Osumnjičeni maloljetnik je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

On je, kako se sumnja, 15. marta, uputio prijeteći mejl na adresu ove škole.

Policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo maloljetno lice i tom prilikom je pronađeno 20 komada "ersoft" oružja (replike original oružja), od kojih su dva predmet krivičnog djela.

Osim toga, od maloljetnika su oduzeti računar i mobilni telefon, navedeno je u saopštenju.

Službenici Uprave policije će zbog izazivanja panike i nereda koje je maloljetno lice prouzrokovalo slanjem prijetećih mejlova, protiv A.S, oca osumnjičenog maloljetnika, podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemarivanja djeteta.

Maloljetnika su uhapsili službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" - Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom.

Iz crnogorske policije apelovali su na roditelje, obrazovne institucije i društvene činioce da daju doprinos podizanju svijesti mladih o odgovornom ponašanju prilikom korištenja informacionih tehnologija, kako bi se izbjegle posljedice u široj društvenoj zajednici, kao i u odnosu na odgovorna lica.

"Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete cayber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, obavještavamo javnost da će službenici Uprave policije u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, radi zaštite društvene zajednice", saopšteno je iz policije.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.