24.3.2024. 14:05
0
Čak 19 osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod granice BiH i Hrvatske
U novogradišku bolnicu u Hrvatskoj jučer poslijepodne u saobraćajnoj nesreći kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, povrijeđeno je 19 osoba.

- Od 19 pacijenata, četvero je s teškim tjelesnim povredama, dvoje od njih je zadržano ovdje na liječenju, a dvoje će se nakon zbrinjavanja uputiti od jednih od zagrebačkih klinika na daljnju obradu i liječenje - izjavila je Slavica Konjević, zamjenica direktora OB Nova Gradiška.

Teška nesreća dogodila se oko 16,30 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, nesreću je izazvao kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Prvo je bez zaustavljanja udario jedan automobil, da bi nakon nekoliko kilometara udario i u kolonu, prenijela je Hina. 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.