6.4.2024. 19:41
0
Policija objavila detalje dva ubistva u Zagrebu
FOTO: Ilustracija
Policija je objavila da je jutros umro muškarac koji je juče ujutro ubio suprugu na zagrebačkom Maksimiru. Žena je, podsjetimo, umrla u bolnici nakon što ju je muž upucao. Policija ga je uz sredstva prisile uhapsila, no kasnije je došla do informacije da je popio sredstvo kako bi si oduzeo život. Prebačen je u bolnicu gdje je rano jutros preminuo.

Juče je objavljeno i da je u četvrtak naveče ubijena 67-godišnja žena na zagrebačkim Srednjacima. Ubio ju je 35-godišnjak koji je nasilno ušao u stan. Ženu je poznavao od ranije. Izbo ju je nožem s kojim se i udaljio s mjesta zločina. Pronađen je kasnije na adresi stanovanja na području Črnomerca. Uhapšen je i nalazi se u pritvoru, piše index.

Policija je sada objavila detalje za dva zločina. 

Policija o ubojstvu i samoubojstvu na Maksimiru
"Juče, 5. aprila oko 7.25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član porodice 62-godišnjak počinio kazneno djelo "Teško ubistvo ženske osobe" iz članka 111.a stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice porodice, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije.

Mlađi muški član porodice mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb.

Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz upotrebu sredstava prisile su uhapsili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u porodici, a tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno.

Ranjeni član porodice, supruga,  je naknadno od posljedica povreda preminula u KBC Zagreb.

Tokom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da sebi oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo", saopštila je policija. 

Detalji zločina na Srednjacima
Prenosimo i policijsko saopštenje o zločinu na Srednjacima.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Ubistvo' na štetu 67-godišnjakinje.

Sumnja se da je u četvrtak, 4. aprila oko 20,50 sati, na Srednjacima, osumnjičeni 35-godišnjak nasilno ušao u stan oštetivši vrata gdje se nalazila 67-godišnjakinja koju poznaje. 

Odmah po ulasku u stan fizički ju je napao te oštrim predmetom-nožem zadao više ubodnih rana po tijelu od posljedica čega je žena preminula dok se on sa sredstvom izvršenja udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca. 

Istoga je dana tragom sumnje zagrebačkih policajaca pronađen na adresi stanovanja gdje je uhapšen i doveden u službene prostorije policije. Sredstvo izvršenja pronađeno je nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.

Tokom današnjeg dana osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu", saopštila je policija. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.