19.4.2024. 18:16
0
Predsjednik hrvatskog SDP-a poručuje: Popi**li su se na sve nas, neće vam ovo proći
Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin održao je konferenciju za medije, gdje je komentarisao odluku Ustavnog suda Hrvatske da Zoran Milanović ne može biti mandatar za sastav Vlade, niti budući premijer te države.

- Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita Ustav. Ne mora čitati daleko. Ustav kaže da narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika. Narod je svoje zastupnike izabrao u srijedu. Nama su neke stvari bile zabranjene za govoriti i toga smo se držali, jer poštujemo institucije. Ovo što su napravili je sramota, ispod svake nivoa. Ovo je sramota i za riječ državni udar. Popi**li su se na sve nas - rekao je Grbin.

Dodao je da su odlučili da, bez obzira na to za koga je neko glasao, da oni mogu, zato što im se hoće to promijeniti.

- Kad sam ga slušao shvatio sam da bi taj gnjus, da su rezultati bili drugačiji, bio spreman izbore i poništiti. Poručujem im da odmah sazovu novu sjednicu i donesu odluku kakvu su htjeli: Jedini premijer smije biti Plenković. Poručujem im - neće vam proći. Historijska nužnost je da bagru i bandu spriječimo - istakao je.

Poručio je da svako ko nakon ovog "legne" s HDZ-om, mora biti svjestan da ih čeka ista odluka i ista sudbina. 

- Ustavni sud je danas pokazao da je sam sebi spreman produžiti mandat do kada god treba. Imamo priliku, imamo šansu i tu ćemu šansu ispuniti. Koraka su dva. Moramo konstituirati sabor što prije. A onda se dogovoriti u bilo kojem formatu oko toga kako ćemo formirati vladu. Mi poručujemo - sve opcije su na stolu i oko svega smo spremni pregovarati. Ovo je posljedica potpune panike i straha jednog malog, sitnog, patuljastog diktatora koji je shvatio da gubi tlo po nogama - dodao je.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.