16.5.2024. 12:13
1
Baby Lasagna odbio primiti novac od Plenkovića, evo šta mu je poručio
FOTO: Screenshot/Youtube
Premijer Hrvatske Andrej Plenković je u ime Vlade na sjednici najavio novčanu nagradu od 50.000 eura Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna. No, on to neće prihvatiti.

Naime, za uspjeh na Eurosongu, vladajući su ga željeli novčano nagraditi i na taj mu se način zahvaliti na velikom uspjehu.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći”, napisao je na Instagramu Baby Lasagna pa nastavio:

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćepulić”. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matilnih stanica KBC Zagreb. Hvala.”

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.