29.5.2024. 22:45
0
Kosovska policija zaplijenila novac iz trezora Narodne banke Srbije u Kosovskoj Mitrovici
FOTO: Ilustracija
Kosovska policija zaplijenila je novac iz trezora Narodne banke Srbije u Kosovskoj Mitrovici. Oduzeto je 152.290 dinara (oko 2.500 KM), 4.580 eura i 940 švicarskih franaka.

Iz kosovske policije saopćeno je da je kontrolom ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u Kosovskoj Mitrovici policija zaplijenila određenu količinu dinara, eura i švicarskih franaka.

U prethodnoj akciji 20. maja, kada je zatvorila sve ekspoziture Poštanske štedionice, policija je zatvorila i sjedište Trezora ali nije uspjela da otvori sef, jer nadležna osoba sa ključevima nije bila prisutna.

Policijski istražitelji su, kako se navodi, uspjeli da identifikuju upravnika koji je nakon kontaktiranja donio ključeve sefa u čijem prisustvu je otvoren, a nakon uviđaja u prisustvu branioca, u svojstvu osumnjičenog obavljen je razgovor sa upravnikom, dok je uviđaj obavljen bez ikakvih incidenata.

Dalji proces i sve pravne odluke donosit će se u koordinaciji sa pravosudnim organima, navodi se u saopćenju kosovske policije.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.