30.11.2015. 16:43
0
Turska: U Canakkaleu privedeno 1.300 migranata
Broj privedenih migranata u mjestu Ayvacik, provincija Canakkale, koji su na ilegalan način pokušali iz Turske otići na grčki otok Lezbos, povećan je na 1.300 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako doznaje novinar AA, ekipe žandarmerije na osam tačaka su izvele istovremene operacije privođenja migranata.

Operacije su ranije izvedene u i mjestima Kadirga, Esmece, Yesil Liman, Sivirce, Bademli i Koruba, također provincija Canakkale, kada su privedene 752 osobe i tri krijumčara ljudi. 

Žandarmerija je tokom nastavka operacija u maslinicima pronašla još 548 osoba. Tom prilikom privedena je i još jedna osoba osumnjičena za krijumčarenje ljudi. 

Privedeni migranti su porijeklom iz Irana, Iraka, Afganistana i Sirije. U ranijim operacijama zaplijenjeno je i vatreno oružje, četiri čamca i šest motora za čamce, a na obali je pronađeno i beživotno tijelo muškarca. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.