1.12.2015. 16:31
0
Njemačke vlasti poručile: Znamo i imamo dokaze da Assad kupuje naftu od ISIS-a
Glasnogovornik njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Sawsan Chebil izjavio da ne postoje nikakvi dokumenti koji bi potvrdili navode nekih krugova da Turska trguje naftom sa terorističkom organizacijom ISIS, ali da je zato postoje pouzdani dokumenti da sirijski predsjednik Bashar al-Assad trguje sa ISIS-om, javlja Anadolu Agency (AA).

Chebil je na danas održanom redovnom sedmičnom brifingu u Media centru u Berlinu izjavio da je poznato da Assad kupuje većinu nafte od ISIS-a i da za to postoje pouzdani dokazi i dokumenti.

I portparol njemačke vlade Steffen Seibert je kazao da se zna da je prodaja nafte najvažniji finansijski izvor ISIS-a, ali da ne postoje nikakvi dokazi tvrdnji da tu naftu kupuje Turska.

Seibert je naglasio da takve optužbe bez dokaza ne mogu biti konstruktivne, te podsjetio da je jednoglasna neophodnost borbe za presijecanje finansijskih izvora i tokova ISIS-a bila jedan od zaključaka i nedavno održanog Samita lidera G20 u Antaliji.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.