28.11.2023. 22:54
0
Austrija: Mladić iz BiH osuđen na dvije godine zatvora zbog pucanja iz lovačke puške, presuđivan za podržavanje ISIS-a
FOTO: krone.at
Sud u Beču osudio je danas osobu (18) iz BiH zajedno s Austrijancem, jer je u maju pucao iz vazdušne puške kroz prozor stana u kojem živi.

On je na ročištu iskazao pokajanje, ali je ipak dobio dvije godine zatvora, kao i Austrijanac.

Inače, državljanin Bosne i Hercegovine (18) je samo dva dana prije tog majskog incidenta osuđen zbog posjedovanja i promocije propagandnog materijala Islamske države. Iako je i tada osuđen na zatvorsku kaznu, to ga nije spriječilo da izazove incident koji je digao bečku policiju na noge. Tada je pogođen prolaznik, ali nije zadobio teže povrede.

Inače, na ovom suđenju, koje je trajalo svega dva dana, njima se sudilo za terorističko udruživanje, pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda i kršnje Zakona o naoružanju. Državljanin BiH jučer je rekao da žali zbog svega te da on apsolutno ne podržava ISIS.

- Tada nisam znao šta je dobro, a šta loše. Bio sam zbunjen - rekao je on, dodavši da ima kćerku i da ne želi da ga više povezuju sa ISIS-om.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.