14.2.2016. 15:40
0
Ruski avioni nastavljaju bombardirati naselja u Halepu: Poginulo najmanje deset civila
Najmanje deset osoba je poginulo u današnjem zračnom napadu ruskih snaga na području Halepa koje kontrolira umjerena sirijska opozicija.
Zvaničnici Civilne zaštite iz Halepa za AA javljaju da su ruski bombarderi danas gađali naseljeno mjesto Katranci i da je u napadima ubijeno najmanje deset civila.

Desetine zgrada i poslovnih objekata je devastirano, a nekoliko desetina civila je ranjeno i zbrinuto i improviziranim bolnicama.

Spasilačke ekipe Civlne zaštite pretražuju ruševine, a ruske zračne snage su nastavile sa napadima na zapadu i sjeveru Halepa.

Uporedo s tim, zvaničnik Media centra u Halepu Mejit Najar javlja da su ruski avioni danas gađali i liniju fronta između umjerene sirijske opozicije i militanata terorističke organizacije PYD na području Tel Rifata, sjevernoj periferiji Halepa.

"Uprkos žestokim ruskim udarima, pobunjenici su uspjeli spriječiti prodor militanata PYD u Tel Rifat. Ruski avioni su danas gađali i druga naselja na sjeveru Halepa, među kojima su i Kafr Hamra, Anadan i Mari. Svi opozicioni položaji u Halepu su mete žestokih ruskih napada", kazao je Najar.

(Anadolu Agency)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.