28.3.2016. 15:08
0
Islamska država ponovo prijeti: Brisel je samo zrno onoga što slijedi
Islamska država objavila je novi propagandni video koji prikazuje likvidaciju navodnog špijuna i u kojem džihadisti slave prosedmični teroristički napad u Briselu.

Snimka prikazuje belgijskog teroristu Abu Hanifa al-Baljiki, poznatog kao Hicham Chaib, kako puca u potiljak muškarca nakon što hvali i slavi krvave napade u Briselu.

Džihadisti na snimci najavljuju nove napade "u domovima, ulicama, školama, bolnicama i javnim građevinama". 

"Brisel je samo zrno od onoga što slijedi, ubit ćemo vaše ljude", govore teroristi.

Na kraju snimke puca u glavu navodnog špijuna koji nosi narandžasto odijelo. Nakon što ispali dva metka, na snimci se vidi zatvorenik kako u lokvi krvi leži na podu.

Islamska država je i jučer objavila prijeteći video u kojem najavljuje novi "11. septembar". U videu dva frankofona džihadista tvrde da su belgijski državljani te upozoravaju da tu zemlju čekaju novi napadi. Borci navedeni kao Abu Abdullah al-Belgiki i Abu Mujahid al-Belgiki tvrde da su napadi bili "samo početak noćne more".

"To je tek početak vaše noćne more. Danas ćemo proglasiti novi 9/11", rekao je jedan od militanata.

"Allah će ih smjestiti (bombaše samoubice) na najviše mjesto u dženetu. Želim da znate, vi nevjernici, da su naši vojnici posvuda. Dok god nastavljate bacati bombe, mi ćemo klati na vašim ulicama. Oko za oko, zub za zub. Nemate lijeka za Islamsku državu. Svakim danom se sve više širimo", prijete džihadisti.

(Nedim Pobrić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.