23.7.2016. 21:05
0
Novi detalji o minhenskom napadaču: Ubica je Ali Sonboly, navodno je zlostavljan u školi
Njemačka policija intenzivno istražuje moguće motive 18-godišnjaka koji je u petak navečer zaprepastio svijet divljačkim oružanim napadom u kojem je usmrtio najmanje devetero, a ranio još 20-ak ljudi.

Prema informacijama koje su pomalo počele curiti, mladić je identificiran kao Ali Sonboly, sin taksiste koji je radio u jednoj trgovini, a imao je dvojno državljanstvo, njemačko i iransko.
 
Poznanici ga opisuju kao tihog i povučenog mladića, no on sam je u snimci koja se pojavila, a na kojoj je urlikao razne uvrede na račun migranata, navodno spomenuo da su ga sedam godina tukli u školi pa su se pojavile špekulacije da je osveta možda bio motiv sumanutog krvoprolića.
 
Iako identiteti njegovih žrtava još nisu objelodanjeni, zna se da među njima ima i maloljetnika, a policija je potvrdila da istražuje navode prema kojima je napadač možda otvorio lažni profil na facebooku putem kojega je jednim statusom namamio svoje žrtve u McDonald's u sklopu trgovačkog centra, u kojem je počinio masakr. Navodno je u statusu napisao da sve klince očekuje besplatna hrana.
 
Upravo je u McDonald'su ili u njegovoj blizini krenula pucnjava, svjedoci kažu da je iz pištolja počeo pucati prvo po djeci. Bio je odjeven u crno, a nosio je crveni ruksak. Pucnjava se zatim nastavila po drugim dijelovima trgovačkog centra Olympia, a zatim i na ulici. Policija je kasnije pronašla njegovo beživotno tijelo, vjeruje se da je počinio samoubistvo.
 
U subotu ujutro istražitelji su upali u Sonbolyjev stan, a njegovog su oca priveli na ispitivanje, piše njemački Bild.
 

(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.