24.7.2016. 18:47
1
Njemačka: Muškarac koji je mačetom napadao prolaznike identifikovan kao 21-godišnji Sirijac
Jedna osoba je poginula, a dvije su ranjene u jugozapadnom njemačkom gradu Reutlingen kada ih je mačetom napao muškarac kojeg je policija nedugo zatim uhapsila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački mediji javljaju da je napadač, čiji motivi su još uvijek nepoznati, nasumično napao prolaznike na ulici.

Policija u Reutlingenu nedugo nakon napada privela je napadača. Napad se desio u blizni trga Listplatze, a ubijena žena je slučajni prolaznik. Mediji prenose da je napadač identifikovan kao 21-godišnji Sirijac koji je u Njemačkoj tražio azil. Policiji je odranije poznat. 

Ovo je treći napad u Njemačkoj u posljednjih nekoliko dana. U petak je 18-godišnji Iranac iz Minhena u trgovačkom centru usmrtio devet osoba, od kojih sedam tinejdžera, dok je prošle sedmice napadač nožem i sjekirom napao putnike voza, ranivši pet osoba.

(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.