13.1.2017. 20:03
0
Nova teorija o uzroku pada egipatskog aviona - baterije u mobitelu ili tabletu
Postoji mogućnost da je uzrok pada aviona kompanije EgyptAir u Sredozemno more prošlog maja pregrijavanje baterija u pilotovom mobilnom telefonu ili tabletu što je zatim izazvalo požar, mišljenja su francuski istražitelji, prenosi Telegraph.

Postoji "zabrinjavajuće podudaranje" između mjesta izbijanja požara u zoni kokpita i mjesta gdje je kopilot aviona spustio svoj iPhone 6S i iPad mini iznad table s instrumentima, pišu novine Le Parisien, citirajući istražitelje za zračni saobraćaj.

Međutim, jedan stručnjak osporava ovu teoriju, tvrdeći da je "najvjerodostojniji" uzrok ove tragedije požar na ležištu za avionsku elektroniku koje se nalazi ispod kokpita, izazvan kratkim spojem ili eksplozijom.

Francuska vodi sudsku i civilnu istragu ove nesreće u kojoj je poginulo 66 osoba na noćnom letu iz Pariza za Kairo.

Pronađena crna kutija sugerira da se avion raspao u zraku nakon požara u kokpitu ili u njegovoj blizini - ispod ležišta za avioniku.

Egipćani tvrde da je mogući uzrok terorizam, nakon izvještaja da je među ostacima putnika pronađen eksploziv. Francuski istražitelji, međutim, tvrde da se radi o slučajnom požaru.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.