16.2.2017. 22:20
0
Sirija: Assadove snage izvele napade na improvizirane bolnice
U zračnim napadima sirijske vojske na područja pod kontrolom opozicionih snaga u gradu Deri na jugozapadu zemlje pogođeno je šest improviziranih bolnica koje su pritom značajno oštećene.


Muhammed Yusuf, iz Civilne zaštite u gradu Deri, za AA je istakao kako su bolnice oštećene u tolikoj mjeri da su sada neupotrebljive.

Istakao je kako sirijski režim već 20 dana izvodi žestoke napade na područja pod kontrolom opozicije u Deri.

Naglasio je da su mete napada snaga odanih Basharu al-Assadu, uglavnom, naseljena područja i improvizirane bolnice.

"Režimske snage su izvele žestoke kopnene i zračne napade na mjesta Mensiyye i Dera el-Beled u gradu Deri. Bolnice u tim mjestima su nakon napada postale neupotrebljive. Samo jedna bolnica pruža usluge hitne pomoći", rekao je Yusuf.

Istakao je kako se sirijski režim ovim napadima pokušava osvetiti nakon što nije uspio zauzeti važna područja u gradu Deri.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.