7.4.2024. 14:31
1
Iranski komandant zaprijetio Izraelu: Osvetit ćemo se za napad u Siriji u kojem su ubijena dva generala
Najviši vojni komandant u subotu je ponovio obećanje Irana da će uzvratiti nakon što je zračni napad ranije ove sedmice, za koji se okrivljuje Izrael, uništio iranski konzulat u Siriji, ubivši dvanaest ljudi, uključujući dva elitna iranska generala, javio je AP.

General Mohammad Bagheri, načelnik iranskog štaba, rekao je ožalošćenima okupljenim i Isfahanu na sahrani generala Mohammada Reze Zahdija da će Iran odlučiti kada i kako će izvesti „operaciju“ za osvetu. Zahdi je bio najviši komandant ubijen u napadu u ponedjeljak.

„Vrijeme, tip, plan operacije odlučićemo mi, na način da Izrael požali zbog onoga što je uradio“, rekao je. „Ovo će sigurno biti urađeno“, dodao je.

Napad na iranski diplomatski kompleks bio je značajna eskalacija u dugotrajnom ratu u sjeni između dva najveća neprijatelja, a Izrael se priprema za iranski odgovor.

U napadu je ubijeno ukupno dvanaest ljudi: sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde, četiri Sirijca i jedan pripadnik milicije Hezbollaha.

U petak je komandant moćne iranske Revolucionarne garde, general Hossein Salami, rekao da će „naši hrabri ljudi kazniti cionistički režim“, eskalirajući prijetnje Izraelu.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.