17.5.2017. 9:29
0
Abbas i Modi o okončanju izraelske okupacije i uspostavi države Palestine
Predsjednik Palestine Mahmoud Abbas rekao je jučer da bi okončanje izraelske okupacije pomoglo naporima u borbi protiv terorizma i ekstremizma, prenosi WAFA.

On je istakao da ako bi Izrael prekinuo okupaciju koju je započeo u junu 1967. to bi otvorilo vrata za provođenje Arapske mirovne inicijative i podržalo borbu protiv terorizma i ekstremizma u regionu i u cijelom svijetu. Abbas je to rekao tokom konferencije za novinare s indijskim premijerom Narendra Modijem u Hyderabadu.

Ponovio je predanost Palestinaca rješenju koje uključuje obje države, rekavši da bi to vodilo uspostavi nezavisne države Palestine u granicama iz 1967. sa Istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom i državom koja bi sa Izraelom živjela u miru i harmoniji.

Abbas je zahvalio Indiji na dugogodišnjoj podršci koju pruža palestinskoj borbi u međunarodnim forumima još od vremena Mahatme Gandhija dodajući da bi u ovim naporima Indija mogla imati vrlo važnu ulogu.

Modi je rekao da posjeta govori o dobrim odnosnima Indije i Palestine. Podržao je uspostavu nezavisne države. Dvije države su potpisale pet sporazuma uključujući i one o poljoprivrednoj saradnji, zdravstvu i sportu.

(Fena/Alen Avdić) 
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.