2.3.2018. 7:59
0
U Americi počelo suđenje dadilji optuženoj za pokolj dvoje djece
Na sudu u Njujorku počelo je jučer suđenje dadilji koja je 2012. zaklala dvoje djece koje je čuvala u njihovu luksuznom stanu blizu Central Parka.
Sud treba odlučiti je li dadilja u trenutku počinjenja ubistva bila svjesna što čini ili joj je um bio pomračen, prenosi Index.hr.
 
Dogodilo se to 25. oktobra 2012. kada je dadilja Yoselyn Ortega kuhinjskim nožem u kupatilu zaklala šestogodišnju Lusiju i dvogodišnjeg Leona.

Otac, Kevin Krim je bio na putu. Majka, Marina Krim koja je pošla po Lusiju u plesnu školu, gdje ju je dadilja trebala dovesti, vratila se u panici kući s trećim djetetom Nesijem kada je vidjela da Lusije ondje nema.

Po riječima glavne tužiteljice, koje obrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, useljenicu iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupatilu, a dvoje djece je ležalo u kadi u krvi.

Ortega se tada pokušala ubiti zadajući si ubode nožem u vrat ali je preživjela.

Krim je na sudu rekla da je dolaskom trećeg djeteta trebala pomoć u kući kako bi djeca svakodnevno uz dvojezičnu školu i vrtić stizala na razne aktivnosti, prenosi Index hr.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.