26.5.2018. 8:20
1
U pucnjavi u američkoj školi dvoje ranjenih
Učenik naoružan s dva pištolja otvorio je u petak vatru u srednjoj školi u Indianapolisu te ranio jednog učenika i jednog nastavnika prije nego je savladan, objavili su američki mediji

Učenik Ethan Stonebraker rekao je kako bi vjerovatno bilo još ranjenih da jedan nastavnik nije svladao napadača koji je izvukao pištolj i otvorio vatru dok je razred pisao test.

"Naš nastavnik iz prirodoslovnih predmeta odmah je na njega skočio, oteo mu pištolj i srušio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi nas bilo i više ranjenih", rekao je Stonbraker.

Do napada u školi Noblesville West došlo je oko 9.00 sati ujutro, rekao je načelnik policije Kevin Jowitt na konferenciji za novinare.

Napadač je zatražio da ode iz škole, a potom se vratio naoružan, kazao je te dodao kako je situacija riješena iznimno brzo.


(FENA / Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.