5.9.2018. 17:30
0
Britanci se pokajali, sad bi glasali za ostanak u EU
Čak 59 posto Britanaca glasalo bi za ostanak u Evropskoj uniji, a 41 procenata bilo bi protiv, pokazali su rezultati posljednjih ispitivanja javnog mnjenja.

To je najviša zabilježena podrška članstvu u EU od referenduma 2016. godine.

Na referendumu 2016. godine, 17,4 miliona glasača ili 51,9 odsto podržalo je napuštanje EU, dok je 16,1 milion glasača ili 48,1 odsto bilo za ostanak.

Sadašnji rezultati pokazuju drugačije i to je najviša podrška u nizu od pet takvih ispitivanja javnog mnjenja od referenduma, i veliki preokret, prenosi CDM.

Velika Britanija trebalo bi da napusti EU 29. marta 2019. godine, ali još mora da sklopi sporazum o Bregzitu koji bi određivao buduće odnose s Briselom i uredio odnose sa EU. Vlada je odbacila mogućnost održavanja još jednog referenduma.

Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.