19.2.2019. 13:55
0
Barroso: Brexit će najvjerovatnije biti odgođen
Britanija će najvjerovatnije odgoditi Brexit i neće napustiti Evropsku uniju u martu, izjavio je u utorak bivši predsjednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso, dodajući da će blok vjerovatno prihvatiti zahtijev za produženjem kako bi se mogao baviti detaljima tog procesa.

- Mislim da je najvjerovatniji scenarij da se to neće učiniti u martu ove godine. Potrebno nam je više priprema - izjavio je Barroso, koji sada obavlja dužnost neizvršnog direktora Goldman Sachsa, za Sky News, upitan da li će se Brexit realizirati 29. marta, kako je i planirano.

- Čak i da se sada postigne pozitivan sporazum, mislim da je s praktične tačke gledišta očigledno da mnogo toga nije spremno. Zato smatram da moramo doći do neke vrste produženja, i vjerujem da će, ukoliko Ujedinjeno Kraljevstvo zatraži produženje provedbe člana 50 (Lisabonskog ugovora), zemlje članice EU to, prirodno, prihvatiti - kazao je Basrroso.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.