28.12.2019. 10:01
0
Stravična eksplozija autobombe u Mogadishuu: Poginulo više od 50 ljudi
U stravičnoj eksploziji autobombe koja se dogodila jutros u glavnom gradu Somalije Mogadišuu poginulo je više od 50 osoba, objavila je policija, prenosi Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

- Eksplozija je bila razarajuća. Može se potvrditi da je poginulo više od 50 civila, te da ima više od 30 ranjenih, ali ta brojka mogla rasti - kazao je za AFP Ibrahim Mohamed iz policije.

Eksplozija se desila u prometnoj zoni.

Među stradalim je 17 policajaca, ali i četiri strana državljanina.

Pojedini mediji su objavili da je u napadu ubijeno više od 100 osoba, ali ta informacija nije još potvrđena, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.