21.11.2020. 15:29
0
Kina započela masovno testiranje na tri miliona ljudi, zbog nekoliko novih slučajeva zaraze
Kina započinje masovno testiranje na tri miliona ljudi u Tjenđinu, gradu na sjeveru zemlje zbog novootkrivenih slučajeva zaraze virusom Covid-19 a testirala je još, 4.015 osoba u bolnici u Šangaju.

Nacionalna zdravstvena komisija zabilježila je danas sedam novih domaćih slučajeva zaraze, od kojih je  pet registrovano  u Tjenđinu i dva u Šangaju.

Lokalne vlasti u Tjenđinu su izolovale stambenu zgradu u kojoj su se pojavili novi slučajevi infekcije, kao i bolnicu i vrtić.

Danas počinju da testiraju sve stanovnike okruga Binhaj u Tjenđinu, navodi se u saopštenju,  na stranici lokalne vlade na društvenim mrežama.

Vlasti u Šangaju zatvorile su bolnicu nakon što su muž i žena u petak uveče nakon posjete bolnici bili pozitivni  na testiranju na Covid-19.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Kini sada iznosi 86.414.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.