22.12.2020. 11:00
0
Putin klizao na Crvenom trgu, jednom dječaku ispunio želju
Predsjednik Rusije Vladimir Putin ispunio je želju devetogodišnjem dječaku Dimi iz Čeljabinska, u okviru akcije „Novogodišnja jelka želja", koji je napisao da bi volio da se kliže na Crvenom trgu.

Putin se pojavio u hokejaškom dresu sa brojem 11, u kome obično igra na utakmicama Noćne hokejaške lige. Dječak je također bio u hokejaškom dresu i sa štapom, pored njega na ledu bio je njegov otac Andrej Ašepkov. Predsjednik se pozdravio sa Dimom i njegovim ocem.

- Dima da li ti se dopada? Da li si već bio u Moskvi? - pitao je Putin. Dječak je odgovorio da je prvi put u prijestonici i pričao je o onome šta je vidio u Moskvi.

Na ledu se pojavio poznati hokejaš Valerij Kamenski.


Ovo je olimpijski šampion“, predsjednik je predstavio sportistu dječaku.

- On će trenirati i tebe i mene, idemo? - pitao je Putin dečaka, nakon čega su započeli zajednički trening.

Dima i njegova porodica posjetili su planetarijum, zoološki vrt, Kremlj, park „Patriot“ i mnoge druge lokacije u Moskvi.

U decembru, tokom sastanka Putina i volontera, predsjednika Rusije su zamolili da tradicionalno učestvuje u akciji. Razglednica devetogodišnjeg Dime iz Čeljabinska bila je jedna od dvije koje je predsjednik izvukao i obećao da će klizati sa dječakom, koji je izrazio želju da posjeti Crveni trg i da se tamo kliže.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.