18.11.2021. 18:40
0
SAD kupile 10 miliona pilula Pfizer za liječenje Covida, Paxlovid paketi se obrađuju
FOTO: Reuters
SAD su kupile 10 miliona tretmana antivirusnog lijeka Covid-19, izjavio je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden.

Ugovor s farmaceutskim gigantom Pfizerom za liječenje Paxlovidom koštat će američku vladu 5,29 milijardi dolara (3,93 milijarde funti po današnjem kursu), prenosi agencija Reuters.

Bajden kaže da će isporuka pilula početi do kraja 2021., ako to odobre američki regulatori.  U saopćenju, predsjednik je rekao da se njegova administracija priprema kako bi osigurala da će tablete biti lako dostupne i besplatne, prenosi BBC News.

"Ovo su pozitivne vijesti", kaže on. "Ovaj tretman bi se mogao pokazati kao još jedno kritično sredstvo u našem arsenalu koje će ubrzati naš put iz pandemije."

Ali, dodaje, vakcine ostaju "naše najjače oruđe".


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.