1.1.2022. 14:15
0
Kim Jong-un: Sjeverna Koreja suočava se borbom na život i smrt
Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un rekao je da će oštećena ekonomija biti nacionalni prioritet ove godine, jer se zemlja suočava s "velikom borbom na život i smrt".

On je govorio na kraju ključnog sastanka vladajuće stranke, koji se poklapa s njegovih 10 godina na vlasti, javlja BBC.


Samonametnuta blokada dovela je do toga da se Sjeverna Koreja bori s nestašicom hrane. U njegovom govoru nije bilo direktnog spominjanja SAD-a ili Južne Koreje.


Kim je rekao da je glavni zadatak povećanje razvoja i poboljšanje životnog standarda ljudi. On je priznao "tešku situaciju" u 2021. i postavio "važan zadatak za postizanje radikalnog napretka u rješavanju problema hrane, odjeće i stanovanja za ljude", izvijestila je zvanična korejska centralna novinska agencija (KCNA).


Rekao je da je borba protiv pandemije jedan od glavnih ciljeva za narednu godinu.

- Hitni rad na prevenciji epidemije treba da bude glavni prioritet u radu države - kazao je on. 


(FENA/ K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.