28.3.2022. 22:04
0
Zloglasni Ramzan Kadirov stigao u Mariupolj kako bi podigao moral svojih boraca
Ruska glasila pišu da je čečenski vođa Ramzan Kadirov, blizak Vladimiru Putinu, stigao u Mariupolj kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji sudjeluju u napadu na taj veliki lučki grad na jugoistoku Ukrajine.

"Čečenski vođa Ramzan Kadirov je u Mariupolju kako bi podigao moral naših boraca", rekao je Ahmed Dudajev, bliski suradnik Kadirova, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Agencija je objavila fotografiju na kojoj je Kadirov s tridesetak naoružanih ljudi u prostoriji, koja je, kažu, snimljena u Mariupolju.

Ruska televizija je usto objavila snimke na kojima su Kadirov i muškarac za kojeg se tvrdi da je ruski general Andrej Mordvičev, a kojeg je ukrajinska vojska navodno ubila.

AFP nije mogao provjeriti te informacije iz nezavisnog izvora.

Ruske snage koje od 24. februara vode vojnu ofanzivu u Ukrajini pokušavaju već sedmicama zauzeti Mariupolj, strateški važan grad, u kojem je humanitarna situacija katastrofalna.

Kadirov, koji čvrstom rukom upravlja ruskom republikom Čečenijom, rekao je prošle sedmice da su njegovi borci zauzeli gradsku vijećnicu u Mariupolju, ali je poslije rekao da je to neka druga javna zgrada u predgrađu.

Kadirov je sredinom marta objavio da je u Ukrajinu došlo hiljadu čečenskih "dragovoljaca".

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.