24.4.2022. 11:53
0
Pronađeno devet osoba nestalih jučer nakon prevrtanja turističkog broda: Obalska straža nije željela da potvrdi da li su pronađeni živi
U Japanu je pronađeno devet od 26 osoba koje su nestale kada se prevrnuo turistički čamac, saopštila je Japanska obalska straža.

Nije poznato stanje osoba koje su spasioci uspjeli da pronađu i izvuku iz nemirnih voda blizu poluostrva Širetoko na sjeveru Japana.

Japanski mediji prenijeli su da osobe nisu bile svjesne kada su pronađene, ali obalska straža nije željela da potvrdi da li su pronađeni živi.

U potragu za nestalima, koja i dalje traje, uključeno je šest patrolnih čamaca, nekoliko helikoptera i ronioci.

Podsjetimo, brod na kom je bilo 26 osoba, 24 turista i dva člana posade, prevrnuo se jučer poslije poziva u pomoć u kome je navedeno da tone.

U ovo doba godine okean kod nacionalnog parka Širetoko, gde se brod prevrnuo, vrlo je hladan, a jučer je upućeno upozorenje zbog jakog vjetra i velikih talasa, zbog čega su se ribarski čamci prije incidenta vratili u luku.

Premijer Japana Fumio Kišida prekinuo je učešće na samitu u Kumamotu i vratio se u Tokio. Novinarima je prenio da je zvaničnicima rekao da urade sve što mogu kako bi spasili ljude, prenosi Hina.

Istraga incidenta je također u toku.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.