29.4.2022. 10:10
0
Bilo je kao u filmu: Ruski atentatori pokušali provaliti u zgradu u kojoj su bili Zelenski i porodica
Ušli smo u 65. dan ruske invazije na Ukrajinu. Međutim, priča koju je objavio magazin "TIME" vratit će nas na sami početak sukoba u toj zemlji koji su započeli 24. februara.

Naime, kada je ruska vojska započela invaziju po naredbi ruskog predsjednika Vladimira Putina, njegov ukrajinski kolega Volodimir Zelenski odbio je ponudu da napusti Kijev.

Čak je odbio napustiti Kijev i kada su ruski atentatori pokušali provaliti u zgradu u kojoj je bio sa svojom porodicom, suprugom Olenom i djecom, piše TIME magazin.

Zelenski je morao biti evakuiran na sigurno mjesto izvan glavnog grada i da su ga savjetnici upozorili na rizik od snajperskih napada i granatiranja. Zelenski i njegovi pomoćnici dobili su pancirke i automatske puške, ali ih nisu svi znali koristiti, kazao je Oleksij Arestovič, savjetnik ukrajinskog predsjednika.

- Bila je potpuna ludnica. Automatici za sve. Mjesto je bilo širom otvoreno. Nismo imali čak ni betonske blokove da zatvorimo ulice - dodao je Arestovič.

Porodica ukrajinskog predsjednika je kasnije evakuirana, ali je Zelenski ostao. Špekulisalo se da je i on otišao, ali je drugu noć od početka invazije objavio video iz Kijeva sa svojim saradnicima.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.