29.12.2023. 21:27
0
Zelenski o današnjim nasrtajima Rusije: Najveći napad ljudskog šljama
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je videoporuku povodom današnjeg ogromnog ruskog raketnog napada na Ukrajinu, u kojem je ubijeno više od 30 ljudi, a više od 150 ih je ranjeno.

"Ovo je bio najveći napad ljudskog šljama. Gotovo 160 projektila i dronova. Naši ratnici su većinu njih oborili. Uobičajene ruske mete - preko 100 uništenih ili oštećenih privatnih kuća, 45 stambenih višespratnica, škole, dvije crkve, bolnice, rodilište te mnogi privredni i skladišni objekti", rekao je Zelenski.

"Do sada znamo o najmanje 30 ubijenih osoba. Moje saučešće njihovim najbližima. Više od 150 osoba je povrijeđeno, a svima se pruža potrebna pomoć. Važno je da svijet odgovori na ovaj teror", rekao je ukrajinski predsjednik.

"Mnogi su čelnici izrazili svoju podršku Ukrajini i Ukrajincima i ja zahvaljujem svakom od njih. Pogotovo oni koji su pomogli našoj državi u protuzračnoj odbrani. Danas su naši ratnici PZO-a postigli mnogo", utvrdio je.

"Nastavit ćemo jačati našu protuzračnu odbranu i raditi na vraćanju rata tamo odakle je i došao – u Rusiju", zaključio je Zelenski.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.