2.11.2022. 12:37
0
Ubili učiteljicu zbog loših ocjena: Pretukli je bejzbol palicom pa se poslije hvalili na društvenim mrežama
Dva srednjoškolca iz američke savezne države Iowe navodno su ubile svoju profesoricu španskog prošle godine kao osvetu za lošu ocjenu koju je dala jednom od tinejdžera u svom razredu, otkrili su tužioci u utorak u sudskim dokumentima.

Novi detalji rasvjetljavaju mogući motiv po prvi put otkako su Willard Miller i Jeremy Goodale uhapšeni i optuženi za ubistvo svoje 66-godišnje učiteljice Noheme Graber u gradiću Fairfield, 2. novembra 2021. godine.

Miller se sastao s učiteljicom Graber u srednjoj školi kako bi razgovarali o njegovoj lošoj ocjeni u njenom razredu, otkrili su inspektori.

Kasnije tog dana, učiteljica se odvezla svojim kombijem u park gdje se znalo da svakodnevno šeta nakon škole, rekle su vlasti.

Dan kasnije, Graberino teško pretučeno tijelo pronađeno je skriveno ispod cerade, kolica i željezničkih šina u parku.

Istražioci vjeruju da su je Miller i Goodale koji su tada imali 16 godina, nasmrt pretukli učiteljicu bejzbol palicom - i kasnije se time hvalili na društvenim mrežama.

Miller je rekao policiji da je bio frustriran načinom na koji je Graber predavala španski jezik i da je bio ljut što mu je niska ocjena koju mu je dala smanjila ukupni prosjek ocjena, prenosi NY Post.

 
SADUbistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.