4.2.2024. 21:02
0
Ubijen bliski saradnik Donalda Trumpa: Ubica ušao u automobil i upucao ga
Savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Mike Gill, podlegao je povredama zadobivenim tokom pokušaja da mu ukradu automobil u centru glavnog grada SAD-a, Washingtona.

- Sa velikim žaljenjem obaviještavam javnost da je moj suprug podlegao povredama. Njegov iznenadni odlazak ostavio je prazninu u našim životima, koja nikada ne može biti popunjena - rekla je njegova supruga Christine.

Mike Gill, inače otac troje djece, radio je za Komisiju za trgovinu robnim fjučersima (CTFC) u vrijeme mandata Trumpa.

On je ranjen u ponedjeljak od kada je bio u kritičnom stanju, a danas je podlegao povredama.

Policija Washingtona rekla je da je osumnjičeni, identifikovan kao Artel Cunningham (28), prišao parkiranom automobilu, ušao unutra i upucao Gilla.

Ubica je potom pobjegao pješke i nije uspio da ukrade automobil druge osobe sat vremena kasnije, ali je druga žrtva prijavila incident policiji.

Cunningham je potom prišao ženi i muškarcu u trećem automobilu, 10 minuta kasnije, i tražio od njih ključeve, prije nego što je upucao muškarca i pobjegao sa mjesta incidenta.

Neposredno prije ubistva, Mike Gill je radio kao viši potpredsjednik tržišta kapitala u Vijeću za stambenu politiku.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.