3.12.2022. 18:22
0
Kremlj: Putin će posjetiti Donbas u dogledno vrijeme
FOTO: TASS
Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetit c´e u dogledno vrijeme Donbas, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“To će se sigurno dogoditi u dogledno vrijeme jer je Donbas dio Ruske Federacije“, istakao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

Putin još nije nije posjetio to područje istočne Ukrajine koje je pripojio krajem septembra, iako ruska vojska ne kontroliše u potpunosti taj dio.

To bi bila prva Putinova posjeta od kada se Ukrajina suočava sa proruskim separatistima koje od 2014. godine podržava Rusija.

Na tom području se već nekoliko mjeseci nalazi i regularna ruska vojska, zajedno sa borcima paravojne grupe Wagner i nekoliko stotina civilnih rezervista pozvanih kao pojačanje.



(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.