10.1.2023. 19:59
0
Nezapamćena drama na 2.900 metara: Vrata aviona se otvorila usred leta
Neimenovani pilot Antonova AN-26 bio je prisiljen spustiti avion nakon što su se tokom leta iznenada otvorila vrata predviđena za unos i istovar tereta i prtljage, prenijeli su u ruski mediji.

U avionu se nalazilo 25 putnika i šestero članova posade, a do incidenta je došlo u ponedjeljak iza 14 sati tokom leta na relaciji Jakutsk - Magadan na 2.900 metara.

Jasno, otvorena vrata odmah su izazvala pad pritiska i temperature u avionu, temperatura je navodno dosegnula -41 °C, a putnici su izgubili dio prtljage budući da je naprosto "isisana".



Ruski portali pišu da su preliminarni rezultati istrage pokazali da je brava na vratima bila neispravna, pa napominju da samim čudom niko nije stradao jer su neki od putnika u stražnjem dijelu aviona već odvezali pojaseve.



(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.