21.4.2023. 9:00
0
Ruski avion 'slučajno pucao na vlastiti grad'
Ministarstvo odbrane Rusije kaže da je ruski borbeni avion slučajno ispalio svoju municiju na grad Belgorod blizu granice sa Ukrajinom, javio je BBC.


Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je eksplozija ostavila ogroman krater širok od oko 20 metara u centru grada. Dvije žene su povrijeđene, a oštećeno je nekoliko zgrada, rekao je on. 

Borbeni avion Su-34 slučajno je ispustio avijacijsku municiju, saopštilo je ministarstvo. Incident se dogodio u četvrtak u 22:15 po lokalnom vremenu, javile su ruske novinske agencije. Istraga je u toku. Fotografije i video snimci na društvenim mrežama prikazuju stanove oštećene u eksploziji, dok se na jednoj slici pojavljuje automobil na krovu zgrade.

Belgorod, grad od 370.000 stanovnika, udaljen je oko 40 km od ukrajinske granice. Leži sjeverno od drugog po veličini grada Ukrajine, Harkova, i često je granatiran od početka ruske invazije na Ukrajinu. Ruski avioni redovno lete iznad tog grada na putu za Ukrajinu.  


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.