27.4.2023. 22:30
0
Barcelona gasi svoju televiziju nakon 24 godine
Televizijski kanal FC Barcelone, Barça TV, prestat će s emitiranjem nakon 24 godine postojanja, saopštio je katalonski klub, objasnivši da ne želi obnoviti ugovor s operaterom Telefonica.


Prema izvještajima u španskom tisku, ova odluka je posljedica financijskih poteškoća u kojima se nalazi klub, a izvor blizak kanalu rekao je za AFP da će zatvaranjem Barça TV oko 130 ljudi ostati bez posla.

“Barcelona je upozorila dobavljača TBSC Telefonicu, tvrtku koja upravlja klupskim televizijskim kanalom, da neće obnoviti ugovor između njih, koji ističe 30. juna 2023.”, napisala je Barça u svom priopćenju za javnost.

TV kanal je nastao u srpnju 1999., za vrijeme vladavine predsjednika kluba Josepa Lluisa Nuneza.

FC Barcelona prodala je dionice Barça Studios Orpheus Media i Socios.com za oko 200 milijuna eura, iznos koji im je omogućio kupnju poljskog internacionalca Roberta Lewandowskog od Bayern Münchena prošlog ljeta.

Klub mora znatno smanjiti svoje troškove kako bi poštovao pravila financijskog fair-playa i kako bi mogao zapošljavati na kraju sezone, uz mogući povratak Lionela Messija, prenosi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.