11.5.2023. 22:05
0
Izraelska vojska se po prvi put izvinila zbog smrti novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh
Izraelske odbrambene snage (IOS) su se izvinile za smrt novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh, godinu dana nakon što je ubijena metkom u potiljak dok je izvještavala o izraelskoj vojnoj operaciji u Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ovo je prvi put da se IOS izvinila za ubistvo poznate dopisnice, nakon što je prošle godine priznala da je postojala “velika mogućnost” da ju je upucao izraelski vojnik, javlja CNN.

Izvinjenje je stiglo od glavnog glasnogovornika IOS-a, kontraadmitera Daniela Hagarija, u intervjuu za CNN-ovu Eleni Giokos za Connect the World u četvrtak.

“Mislim da je to prilika da ovdje kažem da nam je jako žao zbog smrti Shireen Abu Akleh”, rekao je.

“Bila je novinarka, vrlo etablirana novinarka. U Izraelu cijenimo našu demokratiju i u demokratiji vidimo veliku vrijednost u novinarstvu i slobodnoj štampi. Želimo da se novinari osjećaju sigurno u Izraelu, posebno u vrijeme rata, čak i ako nas kritikuju”, rekao je.


(Admir  O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.