15.5.2023. 18:11
0
Grčka prijeti blokadom albanskog puta ka EU zbog hapšenja grčkog političara
Vlasti Grčke danas su zaprijetile da će blokirati nastojanja Albanije za prijam u Evropsku uniju (EU) zbog pritvaranja političara grčkog porijekla u toj zemlji Fredija Belerija.

“Evropski izgledi Albanije u potpunosti ovise o njenom poštivanju prava grčke etničke manjine“, rekao je grčki premijer Kyriakos Mitsotakis tokom skupa u predgrađu Atine, javlja novinska agencija AMNA.

Fredija Belerija, kandidata etničke grčke manjine koji se natječe za poziciju gradonačelnika Himare, najjužnijeg grada Albanije, policija je privela 12. maja pod optužbom za kupovinu glasova.

Njegovo hapšenja zateglo je odnose između Tirane i Atine.

Grčka vlada uložila je službeni protest albanskom Ministarstvu vanjskih poslova.

Iako je u pritvoru od ponedjeljka, Beleri je jučer pobijedio na lokalnim izborima.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.